Óvodai egészségnevelési program

Az egészséges életmódra helyezik a hangsúlyt az Óvodai Nevelés Alapprogramjában. Rendszeres mozgásfejlesztést és egészségesebb óvodai étkezést vezethetnek be az intézmények az óvodai egészségnevelési program részeként. Egerben műhelyfoglalkozáson tájékozódhattak a változásokról a megye óvodavezetői és óvónői.

A testi lelki egészség megteremtésére helyezi a hangsúlyt az Óvodai Nevelés Alapprogramja. Rendszeres mozgásfejlesztést, egészséges étkeztetést céloz a program az óvodákban. A megyei pedagógiai szakmai intézmény a megye óvodavezetőit és óvónőit tájékoztatta műhelyfoglalkozáson a változásokról.
Körmöci Katalin, az ELTE nyugalmazott mestertanára látta el szakmai tanácsokkal a megye óvodapedagógusait. Előadásában kitért rá: a rendszeres testmozgás mellett a gyerekek egészséges lelki fejlődését is segíti az óvodai egészségnevelési program.
Az óvodáknak augusztus 31-ig kell átdolgozniuk óvodai pedagógiai programjukat, melyben új elemként meg kell jelennie az egészségtudatos nevelési módszereknek is. Az óvodapedagógusok a műhelyfoglalkozáson elhangzott ötleteket, módszereket is beépíthetik programjukba.