Forgalmi rend változás a belvárosban

Újra megnyitották az autósok előtt a Zalár utca Árva-köz és Maczky Valér utca közötti szakaszát, a gyalogosok ismét közlekedhetnek a Maczky Valér utcán. Április 2-ától azonban új forgalmi rend lép életbe a Zalár utca Tábornok ház mögötti szakaszán. A belvárosrehabilitációhoz kapcsolódóan megkezdődött az Irgalmasok kápolnája homlokzatának restaurálása is. A rendkívül rossz állapotban lévő szobrokat ma szállították el a szakemberek.

A rossz időjárás ellenére határidőre befejeződött a Zalár utca felújításának első üteme. A piac mögötti szakaszon elkészültek a közműkiváltások, megépült az útpályaszerkezet betonalapja, egy réteg aszfalt került az útszakaszra. Az autósok így újra az Árva köz felől haladhatnak a Markhot híd irányába, a gyalogosok pedig ismét használhatják a Maczky Valér utcát. Április 2-ától új forgalmi rend lép életbe.
Kiss Zoltán hozzátette: a Centrum parkoló továbbra is működik, innen ugyancsak a Markhot híd irányába lehet elhagyni a belvárost.
A belvárosrehabilitációs programhoz kapcsolódik az Irgalmasok kápolnája homlokzatának restaurálása is. Szent Mihály, Istenes Szent János és Gábriel arkangyal szobrát ma szállították el a szakemberek.
Helyére került az Eger-patak felett, az Eszperantó sétány mentén található új híd is, amely a történelmi belvárosba kapcsolja be a Fazola és a Hibay Károly utcát.