Cyber Cyrano

Különleges előadást hozott el a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház a tavaszi fesztiválra: Tasnádi István valós történeten alapuló Cyber Cyrano című darabjában egy budapesti középiskola diákjai a virtuális valóság áldozataivá válnak.

Az önbizalomhiányos Zsuzsi szeretné Máté figyelmét felkelteni, de a fiú az új osztálytársnő, Heni iránt vonzódik. Zsuzsi a valóságban nem tud mit kezdeni a helyzettel, így a virtuális világból mozgatja a szálakat: mindkettejük számára kitalál egy karaktert az interneten, és így eléri, hogy Heni és Máté a kitalált személy iránt vonzódjanak. Amikor a valós figurák személyesen is szeretnének találkozni interneten megismert szerelmükkel, az átverés kiderül.
A darab egy kész átverés a cyber világban, kitalált karakterek mögül mozgatott események, érzelmi manipuláció – egy modern Cyrano rémisztő játéka. A nem létező személy nevében írt szerelmi üzenetek, az illúziókat szülő hazugságok, a végső lebukás tragédiát sejtetett, mely be is következett: a valós történetben Heni öngyilkosságot kísérelt meg, Zsuzsitól mindenki elfordult, és egy másik iskolában folytatta tanulmányait. Az előadásban nincsenek kellékek, díszletek. Sárosi Anita intermédia-művésznek és Vicsek Viktor multimédiafejlesztőnek köszönhetően a cybertérben mozognak a szereplők.