Országos irodalmi verseny

Arany János művei mellett idén egy kortárs szerző, Dragomán György regényéből kellett felkészülniük a Szilágyi által szervezett országos irodalmi verseny résztvevőinek. A vetélkedőt az Arany János Tehetséggondozó Programban résztvevő hátrányos helyzetű, tehetséges diákok számára már több mint tíz éve hirdeti meg az intézmény. Az idei versenyre közel száz gyerek érkezett az ország huszonegy középiskolájából.

A Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium már több mint tíz éve szervezi meg az országos irodalmi vetélkedőt. A 9.,10. és 11. évfolyamosok számára kiírt verseny egy írásbeli és egy szóbeli fordulóból áll, a pedagógusok főképp a művek alapos ismeretére kíváncsiak. A vetélkedőt az Arany János Tehetséggondozó Programban résztvevő hátrányos helyzetű, tehetséges diákok számára szervezi az intézmény.
Idén Arany Jánosnak három művét: A Jóka ördögét, a A fülemilét és A bajuszt kellett elolvasnia a résztvevő közel száz versenyzőnek. A határon túli irodalmat ezúttal egy kortárs szerző, a marosvásárhelyi születésű Dragomán György regénye, A fehér király képviselte.
A 11. évfolyamosok között Pap Edina lett az első Mezőberényből, a 10. évfolyamon Szögi László Szegedről, a 9. évfolyamosok között Tóth Béla Kisvárdáról.
A diákok szabadidős programokban is részt vettek: a verseny után városnézés, kirándulás és koncert is várta őket.