Magánszállásadók tanácskoztak

A minősített szálláshely garanciát jelent és fogyasztói bizalmat épít – hangzott el a Magánszállásadók Országos Szövetségének Konferenciáján. Ezt biztosítja a koronás nemzeti tanúsító védjegy is, melynek előnyeiről, a turizmust érintő fontosabb jogszabályi változásokról, a működési feltétételekről tárgyaltak a szakemberek. A tanácskozást Hajdúszoboszló, Siófok, Hévíz és Vas megyei Bük után Egerben tartották meg.

Jó évet zárt 2012-ben a turizmus. Tavaly a kereskedelmi szálláshelyet igénybe vevő vendégek száma 3,6 százalékkal 8,3 millió főre, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 4,8 százalékkal 21,6 millió éjszakára nőtt az előző évhez viszonyítva. A magyarországi kereskedelmi szálláshelyek tavalyi adatai a 2011-es rekordév eredményeit is meghaladják, a növekedésben fontos szerepet játszott a belföldi turizmus. A turisták a minőségi szálláshelyeket, minőségi szolgáltatásokat keresik. Ebben segíthet számukra az önkéntességen alapuló nemzeti tanúsító védjegy-mondta dr. Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai és vendéglátóipari főosztályvezetője.
A minősítési rendszer a vendég számára azt bizonyítja, hogy az adott – két, három vagy négy koronával ellátott – szálláshelyen biztosan megtalálja az elvárt minőséget-hangzott el a konferencián. Egerben eddig 8 szálláshely minősítette magát.
A konferencián a résztvevők tájékoztatást hallhattak a turizmust érintő adóváltozásokról , az aktuális élelmiszerbiztonsági kérdésekről, a SZÉP Kártya jelenéről és jövőjéről is. A rendezvény végén lehetőség nyílt a felmerült kérdések, problémák megvitatására is.