XIII. Egri Tavaszi Fesztivál

Zene és színház, képző- és iparművészet, bor és gasztronómia – kulturális és kulináris élményekkel várják a közönséget a XIII. Egri Tavaszi Fesztivál szervezői. A március 16-a és 31-e között megrendezett fesztiválon többek között meg lehet kóstolni az Egri Csillagot, koncertet ad az ötvenénes Egri Szimfonikus Zenekar, és új bemutatóval jelentkezik a GG Tánc Eger is.

Gasztronómiai bemutatókkal, borkóstolóval, koncertekkel, táncjátékokkal, divatbemutatóval, színházi előadásokkal, fényjátékkal, oratóriummal várják többek között a látogatókat a tizenharmadik alkalommal megrendezett tavaszi fesztiválon, mely a város fesztiválprogramjainak nyitó rendezvénye. A szervezők törekednek arra, hogy a város minél több intézménye bekapcsolódjon az összművészeti fesztivál programjaiba, így a vár, a Kepes Intézet, a Forrás, a színház, a Harlekin, a hotel Eger és a Minorita Templom is helyet ad a rendezvénynek.
A fesztivál egyik kiemelkedő esemény az ötvenéves Egri Szimfonikus Zenekar operagálája, mely Verdi születésének bicentenáriumának alkalmából tiszteleg a zeneszerző előtt.
A fiatalokat divatbemutató, tantermi színház és könnyűzenei koncert várja, fellép többek között a Mrs. Columbo zenekar.
Az önkormányzat hétmillió forinttal támogatja a rendezvényt, ezen kívül pályázati forrásokból fedezik a fesztivál költségeit.