Felméri a Jobbik: támogatják-e az emberek a Végvári vitézek áthelyezését

Sikerként értékeli a Jobbik-frakció, hogy a közgyűlés tegnap megszavazta az egriek kedvezményes vár-belépőjét. Nem értenek egyet viszont a terek átnevezésével. A Szúnyog közből Végvári vitézek tere lesz – a Jobbik szerint ez már csak azért sem elfogadható, mert az emberek nem támogatják egyértelműen a Végvári vitézek szoborcsoport átrakását a Dobó térről a Szúnyog közbe. Közvélemény-kutatást terveznek: megkérdezik az egrieket: kinek tetszik, és kinek nem a szoboráthelyezés és a tér átnevezése.

Napirend előtt szólalt fel a tegnapi közgyűlésen Tóth István, jobbikos képviselő. Azt emelte ki: januártól plusz munkával jár a kéményseprő-ipari szolgáltatás. A szolgáltatást végző cég olyan normát állapított meg a dolgozóinak, hogy azok fizetése még a szakmunkás minimálbért sem éri el. A kéményseprők szakszervezetet alakítottak. A városvezetés figyelmét szerette volna ezzel a felszólalással felhívni arra – mondta Tóth István –, hogy kezdjenek tárgyalást a szolgáltatóval és a szakszervezettel.
A névváltoztatásokat sem tudja egyértelműen támogatni a Jobbik. Hogy a Szúnyog közt Végvári vitézek terévé kereszteljék, azzal azért nem értenek egyet, mert már a szobor áthelyezése is megosztotta a város közvéleményét. A Jobbik azt tervezi: megkérdezi az emberek véleményét mind a szobor áthelyezéséről, mind a tér átnevezéséről.
Sikerként könyvelték el, hogy az egriek 100 forintos sétálójeggyel látogathatják a várat.