Tanácsadással segít a PSZÁF

Több száz megkeresés érkezett a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat egri kirendeltségéhez. A legtöbben az árfolyamrögzítéssel vagy biztosítással kapcsolatos ügyben térnek be az ingyenes szolgáltatást nyújtó irodába. Itt a pénzügyi szolgáltatókkal szembeni igényérvényesítéshez is segítséget kapnak a fogyasztók.

Az elmúlt háromnegyed évben ötszáznál is több ügyfél kereste fel az egri PSZÁF-irodát: elsősorban a fizetési gondokkal küzdők megsegítését célzó konstrukciók, például az árfolyamrögzítés és a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programja iránt érdeklődnek. Dr. Balla Ferenc az egri iroda tanácsadója azt mondja: a fix árfolyamú törlesztéssel kapcsolatban még mindig sok a megtévesztő, félrevezető információ. Bár az árfolyamgát igénybevételének szigorúan szabályozott feltételei vannak, sok esetben egyes pénzintézetek egyéb kikötések mögé bújva próbálják meg elutasítani az igénylőket. Hozzátette: ennek ellenére egyre többen élnek az árfolyamgát lehetőségével, amely 2013. március 29-ig kérhető. A szakember tapasztalatai szerint gyakoriak a biztosításokkal kapcsolatos problémák is, elsősorban a lakás- és a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások okoznak gondot az embereknek.
Az iroda a tanácsadáson kívül a különböző kérelmek, panaszbeadványok elkészítését is vállalja. Egerben, a Kossuth Lajos u. 9 szám alatt, az E épületben várják az ügyfeleket, akiknek nemcsak személyesen, de telefonon és e-mailben is segítséget nyújtanak.