Balassi-fesztivál Egerben is

Az irodalom, a bor és a gasztronómia élménye fonódott össze azon az esten, melyet a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szervezett az egyik egri éteremmel közösen a Bálint-napi Balassi-fesztiválhoz kapcsolódóan. Az est folyamán a költő verseiből összeállított irodalmi műsort és dr. Cs. Varga István irodalomtörténész előadását hallhatták a vendégek, majd megkóstolhatták a kor ételeit és az ahhoz illő borokat is.

Balassi, a borok barátja- ez a téma ihlette a Bálint napi Balassi-fesztivál idei programjait. A fesztivált, mely a Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjhoz is kapcsolódik, évről-évre egyre több Kárpát-medencei helyszínen rendezik meg. Egerben először szerveztek irodalmi estet a fesztivál keretében.
A költő verseiből Fehér István, a Gárdonyi Géza Színház színművésze és Csergő-Herczeg László régizenész állított össze irodalmi estet, a bor és a művészet kapcsolatáról és Balassiról pedig dr. Cs. Varga István irodalomtörténész tartott előadást.
Az irodalmi élvezetek után gasztronómiai élmények várták a résztvevőket, akik a korra jellemző ételeket és a hozzájuk illő borokat kóstolhatták meg, melyeket Tarsoly József hegybíró választott az ételek mellé.