Gyöngyösi Márton országjáró körúton

A nemzetbiztonsági kockázatra akarta felhívni a figyelmet, kiszűrni a kettős állampolgárokat – mondta Gyöngyösi Márton. A Jobbik képviselője fontosnak tartja, hogy a parlamentben, a kormányban és a közhivatalokban ülők kizárólag magyar érdekeket képviseljenek. Előadását a meghirdetett helyen nem tudták megtartani. Az új hely előtt viszont néhány békés ellentüntető is várta a Jobbik képviselőjét.

Gyöngyösi Márton fórumát eredetileg a plázába hirdették meg, végül ott sem tarthatta meg a Jobbik. Hét helyszínt is kinéztek, mindenhol elutasították a pártot.
A bevásárlóközpont előtt várta a helyszínváltozásról nem tudókat Gyöngyösi Márton is, aki országjáró körútján érinti a megyeszékhelyeket, hogy a problémákat, az elhallgatott témákat meg tudja beszélni az emberekkel. Azt mondja: elhíresült felszólalásával csupán a nemzetbiztonsági kockázatra kívánt rámutatni.
A fórum új helyszíne előtt ellentüntetők várták a Jobbikot. Azt mondják: elterjedt Egerről és a környékről, hogy a Jobbik bázisa – ezen a képen szeretnének változtatni, megmutatni azt, hogy nem csak egy oldal van.
Dudás Róbert, a Jobbik Heves megyei elnöke úgy látja: a rendszerváltás óta eltelt több mint húsz évben mindegyik párt saját szavazótábora megtartásával foglalkozott, figyelmen kívül hagyták a nemzet érdekeit. Szerinte ezt a pártérdekek fölé kellene helyezni.
Gyöngyösi Márton azt mondta: megbeszélendőnek látja a kettős állampolgárság kérdését. Utalt arra, hogy több országban, így Izraelben sem lehet tagja a parlamentnek az, aki kettős állampolgár.