Kidobóemberből keresztény motoros

Hogyan lesz egy Romániában született svéd testépítő és kidobóember keresztény motoros? Erre is választ kaphattak az érdeklődők a Kálvin Házban, ahol Kornelius Novak tart előadássorozatot január 25-ig. Az előadó egyebek mellett Istenről és az emberek iránti szeretetéről, a majákról és a világvége elmaradásának okairól is beszél.

Kornelius Novak Romániában született egy német keresztény család gyermekeként. Olyan családban nevelkedett, ahol egyértelmű volt Isten jelenléte. Németként, hívőként az akkori Romániában nem volt egyszerű az életük, így hamarosan átköltöztek Németországba. Ott azonban bevándorlóként tekintettek rájuk, az iskolában sokszor csúfolták, gyakran keveredett verekedésbe. Egy nap azonban úgy döntött, nem üt vissza, ezt követően igyekezett a keresztény elvárásoknak megfelelően élni. 17 éves korában jogosítvány nélkül vezetett, elgázolt egy kerékpárost, emiatt adósságba keveredett. Hogy a nehéz helyzetből kilábaljon kidobóemberként vállalt munkát diszkókban. Munkája során rájött, sok ember az italhoz és a féktelen bulizáshoz menekül a mindennapok fájdalma elől.
Sokan benne találták meg azt az embert, aki szívesen meghallgatta és megértette gondjaikat, beszélgetéseik közben megnyugvást, kiutat mutatott a kétségbeesett embereknek. Saját helyét azonban továbbra sem találta, így motorral kelt útra, hogy a megszokott életétől eltávolodva keresse meg a számára megfelelő életet. Így talált rá a keresztény motorosokra. A svéd előadó először jár Magyarországon. Január 25-ig minden nap fél hattól előadást tart a Kálvin házban. Az előadások német nyelven hallhatók, magyar tolmácsolással. A belépés díjtalan.