Nyisd ki a világot!

Keresik a könyvtárak a régió legtöbbet olvasó iskoláját és települését. A versenyre való nevezés feltételei többek között a többfordulós játékban való részvétel és a könyvtárak által összeállított könyvek elolvasása. A szándék az olvasás népszerűsítése és a könyvtári szolgáltatások megismertetése.

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár 2012 novemberében indította el a Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén megyére kiterjedő másfél éven át tartó „Nyisd ki a világot!” régiós pályázati programsorozatát. Ennek keretében legújabb programjuk a régió legtöbbet olvasó települését és iskoláját keresi. A versenyre való nevezés feltételei többek között a több fordulós játékban való részvétel és a könyvtárak által összeállított könyvek elolvasása. A játék folyamán a résztvevők pontokat gyűjthetnek, nemcsak az olvasásáért, hanem azért is, ha részt vesznek a könyvtár rendezvényin, vagy több könyvtárba is beiratkoznak.
A verseny február 1-jén indul és egy évig tart. A Bródy Sándor Városi és Megyei könyvtár ezen kívül felnőttek számára klubfoglalkozásokat is indít, ahol a résztvevők digitális ismereteiket fejleszthetik.