Összefogást sürget a Jobbik

Tárgyalóasztalhoz hívja parlamenti pártok és a roma kisebbségi önkormányzat megyei vezetését, a rendőrséget, valamint a Heves Megyei Közgyűlés elnökét a Jobbik a cigány-magyar együttélés békés rendezése érdekében. A párt azután döntött így, hogy Eger főutcáján vasárnap késsel fenyegettek meg és raboltak ki egy 16 éves fiút.

A cigánybűnözés már nemcsak Heves megye kistelepüléseinek problémája, a megyeszékhelyet is érinti. Ezt bizonyítja, hogy késsel rabolt ki egy 16 éves fiút két fiatal Egerben vasárnap fényes nappal – jelentette ki Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón. Sajnálatos, hogy a problémával a parlamenti pártok közül egyedül a Jobbik foglalkozik érdemben. Pártja megoldási javaslatai között a szabálysértési értékhatár eltörlését, a Btk. szigorítását, az önfenntartó börtönök kialakítását, a bentlakásos iskolák létrehozását, a szociális juttatások rendszerének teljes átalakítását említette. Szerintük a többi párt struccpolitikát folytat. A szavak helyett ideje a tettek mezejére lépni.
Mirkóczki Ádám hozzátette: a meghívókat már ezen a héten kiküldik. Szeretnék, ha rendszeressé válnának ezek a tárgyalások, amelyben később a civil szervezetek és a történelmi egyházak delegáltjai is helyet kapnának.