Stabilitás és változás

Tizennégy közgyűlés, több mint ötszáz napirend, 750 határozat, hetvenöt rendeletalkotás- így lehet röviden összegezni a képviselőtestület idei évben végzett munkáját. Az önkormányzat a szigorú pénzügyi feltételek mellett is igyekezett biztosítani a közszolgáltatásokért felelős intézmények megfelelő szintű működését. A város a belváros-rehabilitációs pályázatnak köszönhetően folyamatosan épül és szépül-jelentette ki sajtótájékoztatón Habis László polgármester.

A stabilitásra törekvés és a sok változás egyszerre volt jelen a városvezetés életében-mondta Habis László polgármester utalva az oktatásügy várható átalakítására. Ezt követően sorra vette a város imázsát építő fontosabb elemeket. Az önkormányzat idén egységes városmarketinget és logót vezetett be annak érdekében, hogy jól csengő márkanévvé fejlesszék Eger nevét. Ennek jegyében első alkalommal rendezték meg a várban az Egri Csillag fesztivált, újrajátszották a vár ostromát. A volt Ifjúsági Ház átalakításával, felújításával méltó helyre került a Kepes-hagyaték. Elfogadták a város új kulturális koncepcióját. Több beruházás van folyamatban, az önkormányzat jelenleg tíz utcában végez útfelújítást.
Jó ütemben halad a belváros-rehabilitáció. Elkészült a Bartakovics Béla Művelődési Ház, a Senator-ház, valamint a Kálvin-ház homlokzatának felújítása. Januárban tovább folytatódnak a munkálatok.
Rátkai Attila főépítész hangsúlyozta: a beruházásnak köszönhetően nemcsak egyes tereket újítanak fel, hanem egy egységes és összefüggő belvárosi térrendszer jön létre.