Jobbik a fiatalokért

A Jobbik szerint a hallgatói keretszámok drasztikus csökkentésével nem a tehetségesek, hanem a tehetősek privilégiuma lesz a továbbtanulás a jövőben. Az intézkedéssel a fiatalok jövőjét veszik el és újabb lökést adnak az elvándorlási hullámnak. Eközben az emberi erőforrások minisztere bejelentette: megszünteti a kormány a keretszámok rendszerét.

A Jobbik úgy látja a kormány csak megszorítási lehetőséget lát a felsőoktatásban, kizárólag gazdaságpolitikai szempontok alapján hoz oktatáspolitikai döntéseket. Úgy vélik az állam által finanszírozott helyek csökkentése erősíteni fogja az elvándorlási hullámot. Félő, hogy a kevésbé tehetős, de tehetséges fiatalok külföldön keresik a boldogulást.
A Jobbik ifjúsági szervezte arra kéri a kormányt vegye figyelembe véleményüket, javaslataikat és építse be oktatáspolitikájába.
A Jobbik szerint nem az államilag támogatott helyek számának drasztikus mértékű csökkentére, hanem -a munkaerőpiaci igényeket figyelembe véve- annak átalakítására lenne szükség.
Eközben az emberi erőforrások minisztere bejelentette: eltörlik a felsőoktatási keretszámok rendszerét. Balog Zoltán közölte: akik teljesítik a felvételhez szükséges minőségi követelményeket, befejezik tanulmányaikat és utána hajlandók Magyarországon dolgozni, azok számára az állam vállalni fogja az egyetemi és főiskolai oktatás költségeit. Pontos részletek a hét közepére várhatók.