Véradó ünnepség

Köszöntötték a harminc, negyven és e fölötti véradókat a Városháza Dísztermében. A Magyar Vöröskereszt Egri Területi Szervezete ajándékkal készült a segítőknek. Az ünnepségen elhangzott, majd 450 ezerszer adnak vért évente Magyarországon.

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola diákjainak műsorával indult az idei véradó ünnepség a Városházán. A Magyar Vöröskereszt Egri Területi Szervezete köszönetet mondott minden véradónak. Rázsi Botond alpolgármester saját véradással kapcsolatos élményeit osztotta meg a jelenlévőknek, és arra kérte őket továbbra is segítsenek embertársaikon. Dr Kalász László, az Országos Vérellátó Szolgálat régióigazgatója kiemelte egy munkanapon több mint ezer beteg embernek segítenek a véradók és majd 450 ezeren adnak vért évente.
A harminc, negyven és a nyolcvanszoros véradók ajándékot kaptak folyamatos segítségükért. Volt aki száztizenkilenc alkalommal segített embertársain.
Gortva József, az egri szervezet megyei igazgatója kiemelte Magyarországnak önellátó vérkészlete van.
Az egri területi vérellátó kiemelt véradásokat is szervez, ezen a héten, egészen december 17-ig adventi véradásra várják a donorokat, az Árva köz 1. szám alatt.