Negyvenéves a higiéniai osztály

Negyvenéves a higiéniai osztály és húszéves az infekciókontroll tevékenység a Markoth Ferenc Kórházban. Ezt a kettős ünnepet köszöntötték a kórház jelenlegi és korábbi dolgozói.

Többek között Semmelweis Ignácról és a fertőtlenítő kézmosás felfedezésének jelentőségéről tartottak előadást azon a rendezvényen, melyen az idén negyvenéves higiéniai osztályt köszöntötték. Az osztály negyven évvel ezelőtt H. Nagy Anna vezetésével jött létre a Markoth Ferenc Kórházban, és ma együtt működik a fertőzések megelőzését célzó, éppen húszéves Infekciókontroll Csoporttal. A higiéniai osztály a kórház osztályait, illetve az intézménnyel szerződésben álló orvosokat látja el steril eszközökkel, az infekciókontroll feladata az, hogy megelőzzék a pedig a kórházi fertőzéseket és biztosítsák a betegek számára a biztonságos kórházi ellátást. A jelenleg húsz dolgozóval működő osztályon a tervek szerint a 2013-ban induló beruházás során várható fejlesztés.
Az ünnepi megemlékezésen a jelenlegi és a korábbi dolgozókat előadásokkal, kulturális programokkal és állófogadással várták.