Adomány a beteg gyermekeknek

A közelgő Mikulás-ünnep alkalmából ajándékcsomagokat kaptak az egri kórház csecsemő és gyermekosztályán ápolt betegek. A karitatív akciót a MSZP megyei szervezete és két egri vállalkozás szervezte, hogy elősegítsék a gyermekek gyógyulását és könnyebbé tegyék számukra a kórházi tartózkodást.

Jelenleg 16 gyermeket gondoznak a Markhot Ferenc Kórház csecsemő-és gyermekosztályán. Van, aki agyhártyagyulladás, tüdő vagy gégegyulladás, hányás, kiszáradás miatt került ide. A kórházi tartózkodást számukra szeretné megkönnyíteni a MSZP megyei szervezete és két egri vállalkozás, ezért úgy döntöttek mikuláscsomagokkal kedveskednek a kis betegeknek.
A kórház dolgozói is készülnek már a Mikulás fogadására. A csecsemő és gyermekosztályt hópelyhek, virágok, adventi, karácsonyi apróságok díszítik. A tapasztalat azt mutatja, nemcsak a barátságos környezet, de Mikulás látogatását övező öröm is elősegíti a gyermekek gyógyulását.
Az adományozási akció december 6-án is folytatódik. Az MSZP egy-egy cipősdoboznyi ajándékot oszt szét a rászoruló családok között Abasáron, Pálosvörösmarton és Pétervásárán is. A dobozokba ruhákat, tanszereket, édességet csomagoltak.