ZF-Eger – Schuurman 13-4

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában a holland Schuurman együttesét fogadta a ZF-Eger együttese. Tíz percig kellett várni az első egri gólra 2-0-ás holland vezetést követően. A végén nagy gólarányú egri siker született, 13-4-re győzött a ZF-Eger.

Kisebb jubileumot ünnepelhetett az egri vízilabdázás: 100. európai kupa-mérkőzését játszotta a felnőtt férfi csapat. Az első még 1999. októberében, Máltán, a LEN-kupa keretében volt, most pedig a Bajnokok Ligája 2012/13-as kiírásának csoportselejtezőjén a holland Schuurman volt az ellenfél. A holland vízilabda az utóbbi években messzire került a magyartól, így magabiztos győzelmet várt a szakvezetés és természetesen a szurkolók is. Ehhez képest az első negyedben csak két holland gól esett. Egri részről Bátori Bence a 10. percben avatta fel első ízben a vendégek kapuját. Meglepően jól tartotta a magát a németalföldi alakulat. A félidőben is csak egy góllal, 4-3-ra vezetett az Eger. Fordulás után a fáradó vendégek sorra kapták a gólokat. Ezek közül a legszebb Bátori Bence harmadik negyed végén lőtt találata volt, amikor félpályáról vette be a holland kaput. Az utolsó negyedben Kevin Graham négy gólt lőtt, beállítva a 13-4-es egri győzelmet hozó végeredményt.
Jelenleg 6 pontja a ZF-Egernek, ezzel a 3. helyen állnak a csoportban. Szombaton 17 órától bajnoki meccs következik, amikor a BVSC-hez utazik Gerendás György és Tóth Kálmán együttese.