Látókör

Dr. Cs. Varga István irodalomtörténész legújabb könyvének bemutatójára várták az érdeklődőket a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban. A Látókör című kötet a szerző válogatott írásait, esszéit, műelemzéseit tartalmazza.

Az elmúlt öt év esszéiből, műértelmezéseiből, interjúiból válogatott dr. Cs. Varga István Toldy Ferenc-díjas irodalomtörténész legújabb kötetében. A Látókör című kötet anyaga többféle témát ölel fel: a szerző egyrészt tiszteleg mesterei, példaképei előtt, így született meg pl. győri tanáráról, Nádasi Alfonzról vagy Jáki Sándor Teodóz atyáról, tiszteletbeli egri fertálymesterről szóló írása. Olvashatóak a kötetben műelemzések pl. Ady, Radnóti, Nagy László vagy Németh László műveinek értelmezései, valamint egri vonatkozású írások is.
A kötetet Dr. Bakonyi István irodalomtörténész mutatta be, aki azért is tartja fontosnak Dr. Cs. Varga István munkáját, mert a kötet tanulmányai az irodalomtudományt befogadhatóvá, értelmezhetővé teszi szélesebb réteg számára is.
A könyvbemutatóra a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Heves Megyei Tagozata várta az érdeklődőket a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban.