A diákolimpiák legjobbjai

A diákolimpiai versenyrendszerben érdekelt iskolákat is rangsorolja a szervező Magyar Diáksport Szövetség. A 2011-12-es tanév után az általános iskolák között a legjobb tízbe három egri intézmény, a Kemény Ferenc, a Hunyadi és az EKF Gyakorló is bekerült. Közülük a Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola Magyarország legjobbja lett.

A Magyar Diákolimpiai Szövetség minden tanév után összesíti, hogy a saját versenyrendszerében, vagyis a diákolimpiai versenyeken hogyan teljesítettek az egyes iskolák. Ebben az összevetésben a 2011/12-es tanév eredményei alapján az egri Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola lett Magyarország legjobb iskolája. Ezt a hírt még Balogh Gábor, az MDSZ újonnan megválasztott elnöke jelentette be októberi, egri látogatásán. Az iskola most ünnepségen köszöntötte legjobbjait.
Az egri Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola összesen 169 pontot gyűjtött az elmúlt évben.
A városházi fogadáson előbb az iskola diákjainak műsorát tekinthették meg a meghívott vendégek, majd a felkészítő tanárok, egyesületi edzők és a sportágak legeredményesebb versenyzői külön elismerésekben részesültek.