4 For Europe

A középiskolásoknak szervezett „4 For Europe” elnevezésű európai uniós verseny utolsó, egri regionális döntőjében 11 Heves, illetve Nógrád megyei csapat vett részt. Közülük a hatvani Bajza és az egri Neumann egy-egy csapata jutott be a december 7-i országos fináléba, melynek helyszíne Kecskemét lesz.

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája nem először rendez ilyen versenyt. Országosan 332 négy fős csapat nevezett. Az első, on-line fordulót követően a hét régió legjobb 10 csapata vehetett részt a regionális döntőkben, ahonnan a hét győztesen kívül a három legjobb második is kvalifikálta magát az országos döntőbe.
Egerben Heves és Nógrád megyei csapatok vettek részt a regionális döntőben összesen tizenegyen.
A hatvani bajzások, Cives Prudentes, vagyis az Öntudatos Polgárok nyerték a hétfordulós versenyt 159 ponttal, mögöttük az egri Neumann Eufória négyese végzett a második helyen. A 152 pontos eredményükkel ők is bejutottak a december 7-i, kecskeméti országos döntőbe. A harmadik helyet az egri Pásztorvölgyi Iskola P.völgy csapata nyerte 149 ponttal.