Diabétesz Világnap

1991-ben rendezték meg először a Diabétesz Világnapját, melyet 2006 óta az ENSZ is támogat. A nemzetközi helyzetnek megfelelően hazánkban is egyre több a cukorbeteg, így ez a nap a betegség járványszerű terjedésére és a megelőzésre hívja fel a figyelmet. A Cukorbetegek Egri Egyesülete is csatlakozott a nemzetközi kampányhoz, mely idén a fiatalok egészségének megőrzésére fekteti a hangsúlyt.

Minden év november 14-én, Frederick Banting, az inzulin felfedezőjének születésnapján ünneplik a Diabétesz Világnapját. Az utóbbi húsz év alatt több mint nyolcszorosára nőtt a betegek száma a világon, jelenleg 250 millió cukorbeteg él világszerte. Magyarországon is egyre több a fiatal cukorbeteg, épp ezért az egyesület elsődleges feladatának tartja, hogy a jövőben kampányokkal, előadásokkal, tájékoztassák a fiatalokat a betegség megelőzésének, korai kiszűrésének fontosságáról. A Cukorbetegek Egri Egyesülete 2006-ban csatlakozott csatlakozik a programhoz.
A Cukorbetegek Egri Egyesülete 2006-ban csatlakozott a Diabétesz Világnaphoz. A világnap alkalmából megrendezett programon Habis László polgármester köszöntője után a jelenlévők meghallgatták dr. Juhász Elek, a Markhot Ferenc Kórház főorvosának előadását a cukorbetegeket érintő új szabályozásról. Ezután a résztvevők végigvonultak lufikkal a városon a kék színnel kivilágított Törökfürdőhöz azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a betegség veszélyeire.