Negyedszázados a jógaklub

Huszonöt éves születésnapját ünnepelte az egri jógaklub. A negyedszázados évfordulót jubileumi egészségnappal ünnepelték.

1988-ban alakult Kocsis Árpádné, Gizi néni vezetésével az egri jógaklub. Ma már harminc csoport működik Egerben és a környéken. Gizi néni, az alapító 94 éves, ma is jógázik. Azt mondja: dr. Weninger Antal a XX. század legnagyobb eredményének azt tartotta, hogy újra felfedeztük és használjuk a jógát. Gizi néni szerint a jógát nem lehet abbahagyni. A testnek, a léleknek és a szellemnek egységben kell lennie. Huszonöt év elteltével egy olyan szervezetet ünneplünk, amely az egészség megőrzését célozza – mondta köszöntőjében Kovács Katalin, az EKMK vezetője. Saárossy Kinga alpolgármester szerint a körülöttünk lévő világ nem kedvez annak, hogy magunkra és másokra odafigyeljünk – a jógaklub viszont segít ebben. Ma már az orvostudomány is elfogadja, hogy szükség van a lelki egészség megőrzésére.
Varga Miklósné, Marika néni vezeti a klubot. Ő 24 évvel ezelőtt toppant be az első jógafoglalkozásra. Olyan jól érezte magát, hogy ottmaradt. Az egészségnapon ingyenes szűrésekkel és szolgáltatásokkal várták azokat, akik kíváncsiak voltak a természetgyógyászatra, a gyógynövényekre, a szellemgyógyászatra. Csontkovácshoz, masszírozásra lehetett jelentkezni, részt venni hangfürdőn, egészséges ételeket kóstolni. Nemcsak a felnőttek, gyerekek is jógáztak.