Miniszteri biztost kapott a megye

121015_miniszteri_biztos

Miniszteri biztossá nevezte ki Horváth Lászlót a nemzetgazdasági miniszter. Horváth László a jövőben a megyei gazdasági fejlesztések összehangolásért felel majd. Konkrét beruházási terveket dolgoz ki a biotechnológia és alternatív energiatermelés, az élelmiszeripar és mezőgazdaság, valamint a minőségi turizmusfejlesztés területén. Külgazdasági feladatokat is ellát, tárgyalásokat folytat külföldi partnerekkel és külpiacokra ajánlja a megyei befektetési lehetőségeket.

A megyei közgyűlések mentorságával valamennyi megyében elindult a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak tervezése. A gazdasági kormányzat döntése alapján ezt a folyamatot Heves megyében felgyorsítják, konkretizálják és neki kezdenek a megvalósításnak- jelentette be sajtótájékoztatón Horváth László, akit október 1-től nevezett ki miniszteri biztosnak Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. Horváth László feladata Heves megye gazdasági fejlesztésének koordinálása lesz.
A biztos munkatársaival a biotechnológia és alternatív energiatermelés, az élelmiszeripar és mezőgazdaság, valamint a minőségi turizmusfejlesztés területén dolgoz ki konkrét beruházási terveket. Ennek első lépése, hogy a közeljövőben jelentős munkahelyteremtéssel járó beruházások indulnak el Gyöngyös, Kál, Kápolna és Erdőtelek térségében. A fejlesztésekhez elsősorban unión kívüli források bevonásával számolnak. A miniszteri biztos megbízatása során a megyei közgyűléssel, önkormányzatokkal, a megye gazdasági szereplőivel , valamint a Károly Róbert és az Eszterházy Károly Főiskolával működik majd együtt.
Horváth László mandátuma fél évre, jövő év március 31-éig szól. Tevékenységét a nemzetgazdasági miniszter irányítja, a feladatok ellátásért a biztost külön juttatás nem illeti meg.