Új szobrot avattak Egerben

Felavatták a fejedelem mellszobrát Felsővárosban. A II. Rákóczi Ferencnek emléket állító szoborral és a körülötte lévő parkkal tovább szépül a városrész. Az alkotás Kutas László szobrászművész munkája.

Az ágyú is messze vitte hírét az új egri köztéri szobor avatásának. II. Rákóczi Ferenc szobrát Felsővárosban, a Rákóczi út 34-36. szám előtti területen avatta fel Habis László polgármester. Mint Gál Judit, a városrész képviselője elmondta: a szoborral nemcsak emléket állítanak az 1705-ben több hónapot Egerben töltött fejedelemnek; a parkosított pihenőhellyel a városrészt szeretnék tovább szépíteni.
A bronzból készült, realista stíluselemeket magán viselő szobor Kutas László szobrászművész alkotása, aki megtisztelőnek tartotta, hogy a fejedelemről készítsen mellszobrot.
Az ünnepségen Martonné Adler Ildikó képviselő beszélt a fejedelem egri kötődéséről, majd a sátoraljaújhelyi hagyományőrzők köszöntése és az ünnepi műsor után Lengyel Gyula plébános megáldotta az alkotást.
Az elkészült emlékmű a város vezetőségének és képviselőinek támogatásával, különböző szervezetek és magánszemélyek összefogásával valósult meg.