Módosítások, támogatások – ülésezett a közgyűlés

A reklámtáblák elhelyezésének új rendjéről, a város ösztöndíjasai körének bővítéséről, cégek féléves beszámolójáról döntött az egri közgyűlés. A testület támogatja a Sportiskola létesítményeinek felújítását, a mozi digitális pályázatát a labdarúgást és a kézilabdát.

Napirendek előtt a Rendőrség képviselőjéhez szólva a gyülekezési jog, a rendezvények bejelentésének egyre körülményesebb módját kifogásolta Bognár Ignác jobbikos képviselő, Császár Zoltán a korábban ígért, s megvalósított rendőri jelenlét erősítése miatt mondott köszönetet.
A reklámhordozók és hirdetmények elhelyezéséről szóló rendelet módosítása a központi jogszabályok miatt vált szükségessé. A formálódó városmarketing stratégiához illeszkedő egységesebb, kulturáltabb megjelenést biztosít a rendelet. Üzletenként egy megállítótáblát lehet kitenni.
A Bárány uszoda és környéke parkolási rendjét a terület vízbázisának védelme érdekében szigorították, tiltva a magánterületeken parkolók létesítését.
Bővül „Eger Város Ösztöndíjasainak” köre, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 10 tanulónak egyösszegű 200 ezer forintos támogatást nyújt ezentúl.
Elfogadták több önkormányzati tulajdonú cég féléves beszámolóját, módosították egyes intézmények előirányzatait. A Sportiskola három létesítményének felújítását 4 és fél millió forinttal támogatják.
Döntés született a helyi iparűzési adó célirányos felhasználásáról: idén 116 vállalkozás ajánlott fel civil szervezeteknek összesen 8 millió forintot.
A város sikeres pályázat esetén magáningatlanokat vásárol majd a kerékpárutas fejlesztéshez.
Az Egri FC és a BS Eger Eszterházy SZSE támogatásáról is született döntés, 2,8, illetve 3 millió forintos összegben.
A mozi digitális fejlesztéséhez benyújtandó pályázatot támogatta a testület.
Habis László polgármester a belvárosi rehabilitáció munkálatairól szólva a pénteki Dobó téri nyitórendezvényt is ajánlotta a közönség figyelmébe.
Napirendek után Dr. Misz Mihály az Eger Ünnepe rendezvény sikeréről számolt be.
Legközelebb október 25-én ül össze a közgyűlés.