17. Sperlágh József emlékfutás

Eredetileg szeptember 17-én rendezték volna a Sperlágh József emlékfutást, amit végül a rossz idő miatt egy héttel elhalasztottak. Az Egri Atlétikáért Alapítvány idei versenyén nyolc kategóriában közel háromszázan álltak rajthoz az Érsekkertben kijelölt pályán.

A Sperlágh József emlékfutás továbbra is népszerű az óvodák, iskolák körében. A sorrendben 17. emlékfutáson az Egri Atlétikáért Alapítvány jóvoltából most is a megszokott pálya várta a gyerekeket és a felnőtteket. Nyolc kategóriában – az óvodásoktól a 40 év feletti felnőttekig, külön értékelve a lányokat és fiúkat – 700-tól 3500 méterig különböző távokon indulhattak a résztvevők.
Közel 300 nevezés érkezett. Az óvodák közül a legtöbben a Farkasvölgyiből és a Kodályból érkeztek. Az általános iskoláknál a EKF Gyakorló képviseltette magát a legtöbb gyerekkel, utánuk a Kemény Ferenc következett. Az egrieken kívül most is volt siroki és bélapátfalvi induló. A középiskoláknál az Andrássyból érkezett a legtöbb nevezés, ezen kívül az Egri Testedző Club is szervezett keretek között, több versenyzővel képviseltette magát. Az első három helyezettet minden kategóriában éremmel, külön kis ajándékokkal díjazták. Akik beneveztek még csokit is kaptak.