Testvérvárosok konferenciája

Eger testvérvárosainak képviselői tartottak konferenciát a hétvégén a civilek ünnepén. A résztvevők beszámoltak a városukban működő civil szervezetekről. A találkozó előtt a városok képviselői fát ültettek az egri termálfürdő területén.

A testvérvárosok együttműködése és ezen belül a civil szervezetek kapcsolatrendszere volt a témája a testvérvárosok konferenciájának, melyet Egerben rendeztek a hétvégén a civilek ünnepéhez kapcsolódóan. A rendezvényen a csehországi Kutna Horá, a lengyel Przemysl, a szlovákiai Dolny Kubin és az ukrajnai Munkács képviselői vettek részt. Habis László polgármester a megnyitón kiemelte: a jó testvérvárosi viszony leginkább az intenzív civil kapcsolatokra épül.
A konferencián a résztvevők beszámoltak az országukban működő civil szervezetekről. A hazai helyzetről, a z Egri Civil Kerekasztal és az Egri Civil Fórum történetéről és munkájáról Bárdos Ferenc, az Egri Civil Ház működtetője tartott előadást.
A találkozó előtti napon a termálfürdő területén a testvérvárosok ligetében ültettek fát a konferencia résztvevői azzal a szándékkal, hogy jelképezze a városok közötti tartós és stabil együttműködést. A legfiatalabb testvérváros, Munkács képviseletében Lengyel Zoltán polgármester ültetett fát.
A találkozó résztvevői ellátogattak az Eger ünnepén megjelenő Európa sátorhoz is. A konferencia az önkormányzat és a Civil Kerekasztal által a Nemzetközi Visegrádi Alaphoz benyújtott pályázatból valósult meg.