EGÉR EGERBEN – Vakok és gyengén látók országos vetélkedője

Totó, villámkérdések és helyi idegenvezetés segítségével ismerkedtek ma Egerrel vakok és gyengén látók. Az országos ügyességi és szellemi vetélkedőn hat csapat vett részt, felkészülésüket speciális írásos, és hanganyaggal segítette a házigazda Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesülete.

Jó hangulatban, közös énekléssel kezdődött a vakok és gyengén látók „Egér Egerben” című vetélkedője, az ország több pontjáról érkeztek csapatok. Ugyanabból az Egerről szóló, negyven oldalas anyagból készülhettek a részt vevők, melyet akár Braille-írás formájában vagy CD-n is megkaphattak előre. A legtöbbet a keszthelyiek utaztak a megmérettetésre.
A totó kérdései többek között a Minarethez, a Bródy Sándor Könyvtárhoz és Dr. Kemény Ferenchez kötődtek, de a szervezők kíváncsiak voltak az Eger-patak hosszára is. A csapatok nem először találkoztak, az őket delegáló egyesületek rendszeresen szerveznek összejöveteleket.
A vetélkedőre egy külön erre az alkalomra összeállított puzzle-t és társasjátékot is készítettek a szervezők, a Dobó István Vármúzeum pedig könyveket ajándékozott a csapatoknak. A Heves megyei egyesület Eger Ünnepén is ott lesz, az Érsekkertben tartanak kutyás bemutatót és a kutyás vakvezetést is kipróbálhatják az érdeklődők.