Aranyéletkorú pedagógus az egri tollforgatók között

Újabb egri tollforgató mutatkozott be a Ezüstidő Szabadidős Egyesület rendezvényén. Dr. Nagy Andor, az Eszterházy Károly Főiskola magántanára mesélt életének főbb állomásairól.

Életének eddigi nyolcvan évéről, a Vörösmarty utcai születéstől kezdve a gyerekkorról, a Líceumban töltött időszakról, a tanári pálya örömeiről, tudományos munkáiról egyaránt mesélt Dr. Nagy Andor főiskolai magántanár az Egri tollforgatók sorozat vendégeként. Az Ezüstidő Szabadidős Egyesület által szervezett találkozón Fűrész János, az egyesület elnöke köszöntötte a vendéget, és méltatta tanári pályafutását.
Dr. Nagy Andor élete nagy részét a neveléstudománynak szentelte, húsz éven át volt a Neveléstudományi Tanszék vezetője. Számára a pedagógia lényege nem az oktatásban, hanem a személyiségfejlesztésben Írásait már középiskolás korában közreadták, később sorra jelentek meg tudományos munkái, publikációi, melyekben a média és a pedagógia kapcsolatát vizsgálta. Mint mondta, ma is tele van elképzelésekkel, bőven van megírandó téma a neveléssel kapcsolatban. Legutóbbi írásában azonban életének egy fontos epizódja lett a téma: házasságának ötvenöt évét idézte fel. Az írás mindig örömteli feladatot jelentett számára.
Dr. Nagy Andor csak egy évig volt nyugdíjas, büszke arra, hogy magántanárként újra dolgozhat. Az oktatás és az írás mellett szabadidejében még egy feladatban vesz részt aktívan: évek óta az Aranyéletkorúak matinéjának lelkes szervezője.