Üdülési csekkekkel a turizmusért

Mindössze négy hónapjuk maradt azoknak, akik az idei év végén lejáró üdülési csekkjeiket fel szeretnék használni. A szállodák november közepéig különböző akciókkal, kedvezményes szálláslehetőségekkel várják a megmaradt utalványok beváltóit.

Idén január elsejétől megszűnt az üdülési csekkek kibocsátása, a korábban kiadott utalványokat még négy hónapig, azaz december 31-ig lehet felhasználni, utána már csak a Széchenyi Pihenőkártyát fogadják el a szolgáltató helyek.
A Nemzeti Üdülési Szolgálat szerint csaknem kétmilliárd forint értékű üdülési csekket nem váltottak még be, ezért a Magyar Turizmus Zrt. azt kérte a szállodáktól, hogy november közepéig különböző akciókat, kedvezményes szálláslehetőségeket biztosítsanak az üdülési csekkel fizetőknek.
A kampány során különböző, bor és gasztronómiához kapcsolódó akciós ajánlatok közül válogathatnak a belföldi utazók. Az akcióban részt vevő több mint 80 szálláshely általában ajándék éjszakát, vagy legalább 10 százalékos kedvezményt ad, illetve ingyenes pluszszolgáltatást nyújt az üdülési csekkek felhasználóinak.