Ligakupa: Egri FC – Debreceni VSC 1-3

Május 26-a, a DVSC-DEAC elleni NB II-es hazai bajnokavatón játszott utoljára hazai környezetben az Egri FC, azóta a hazai pálya a világítás hiánya miatt mindig idegenben volt. A Ligakupa csoportselejtező első fordulójában a Magyar Labdarúgó Szövetség engedélyezte az egri rendezésű mérkőzést. Az ellenfél, a Debreceni Vasutas elsősorban első félidei eredményes játékának köszönhetően nyert 3-1-re. Pénteken, szintén a Ligakupa-sorozatban Újpesten játszanak az egriek.

Ha eddig valaki élőben akarta az egrieket az NB I-ben látni, akkor utazni kellett. Erre bizonyíték a meccsjegy. Most viszont az MLSZ engedélyezte a Debrecen elleni Ligakupa meccs egri rendezését. A vendégeknél Kondás Elemér egyrészt kénytelen volt a válogatottakban érdekelt Bódit, Mészárost, Szakályt, Varga Józsefet és a kapus Polekszicset nélkülözni, másrészt Coulibalyt, Sidibét és lényegében a teljes hétvégi kezdőt pihentette. Az egrieknél viszont bemutatkozott a Videotontól érkezett Goran Vujovic. A 11. percben Dombi-Lucas összjáték után máris 1-0-ra vezettek vendégek. A 24. percben Németh Norbert a Szűcsről kipattanó labdát lőtte a debreceni hálóba – 1-1. Sokáig nem örülhettek az egriek az egyenlítésnek, mert Ferenczi 5 perccel később, 16 méterről egy jól eltalált és a védőn megpattanó lövéssel újra vezetést szerzett a vendégeknek. A 45. percben Dombi ezúttal Rezest szolgálta ki egy jó beadással, aki az aláfutó Brljak mellett a rövidbe bólintott – 3-1-re nyert a Debrecen.
Pénteken, szintén a Ligakupa-sorozatban Újpesten játszanak az egriek. Az E-csoport negyedik csapata a Diósgyőr, velük október 10-én játszik az Eger.

Ligakupa 2012/13, E-csoport, 1. forduló. 2012. szeptember 5.
Egri FC – Debreceni VSC-TEVA 1-3 (1-3)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 300 néző. V.: Karakó Ferenc (Demeter János, Galán Roland)
Egri FC: Brljak – Balog, Kovács G., Knakal, Hamouz – Pavićević, Dobrić (Kabele, 63.), Farkas Á., Németh N. (Albert, 63.) – Pavlov, Vujović (Hrisztov, 63.). Vezetőedző: Simon Antal.
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Ludánszki, Szűcs I., Varga R. – Dombi (Sl. Bouadla, 73.) Lucas, Spitzmüller, Ferenczi J. (Gál, 68.) – Kulcsár, Rezes (Birtalan, 60.). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gólszerző: Lucas /0-1/ (11.), Németh N. /1-1/ (24.), Ferenczi /1-2/ (29.), Rezes /1-3/ (45.)
Sárga lap: Balog Zs. (19.), Németh N. (33.), Knakal (87.).
A csoport másik mérkőzésén: Diósgyőri VTK – Újpest FC 3-2

Következik:
Ligakupa, 2. forduló. 2012. szeptember 7. 14:00
Újpest FC – Egri FC
Budapest, Megyeri út