A jobboldali városvezetés a demokratikus jogokat csorbítja – állítja a Jobbik

Nem szerencsés, hogy a túlhatalma birtokában a jobboldali városvezetés a demokratikus jogokat csorbítja – mondta Tóth István, a Jobbik képviselője a legutóbbi közgyűlésre utalva. A képviselők ugyanis megszavazták a felszólalási jog megszüntetését. Tóth szerint szomorú, hogy ezt egy magát jobboldalinak nevező városvezetés tette. Bognár Ignác képviselő, a Jobbik városi elnöke az épületek, telkek hasznosításáról, eladásáról beszélt. Az mondta: lassan már listát lehet készíteni azokról a területekről, ingatlanokról, amelyeket a város értékvesztéssel adott el.

Közgyűlésenként 3-4 ingatlant kivonnak a tözsvagyonból, eladják vagy elajándékozzák – mondja Bognár Ignác képviselő. A Jobbik politikusa nem értett egyet sem azzal, hogy az Eged oldalában 39 hektárt értékesít a város, sem az uszoda-környéki ingatlan eladásával. Szerinte az is baj, ha a város a belvárosban vesz egy épületet közel 130 millióért – azért, hogy utána lebontsa. Tóth István képviselő azt kérte: bizonyítsa be a polgármester, amit egyszer, a kórházvédelem idején mondott: az önkormányzat is lehet jó gazda. Tóth még az Alapokmány módosítását emelte ki. Úgy látja: eddig ez csaknem teljes egészében az ellenzéki képviselők elhallgattatására irányult, most az állampolgárok hozzászólási jogát szüntették meg. Szomorúnak tartja, hogy ezt egy magát jobboldalinak nevező városvezetés tette meg.
Boros Béla, az egri Jobbik alelnöke szerint nem megszüntetni, hanem kiterjeszteni kellett volna ezt a jogot, be kellene vonni az önkormányzat munkájába a polgárokat.