Tábor tehetségeseknek

Tehetséggondozó tábort szervez középiskolások és főiskolások számára az Eszterházy Károly Főiskola Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara. Az egyhetes programon harmincöt diák vesz részt.

Értsd meg a jelent! címmel középiskolásoknak, Művészi meggyőzés a társadalomtudományban címmel főiskolásoknak indít egyhetes tehetséggondozó tábort az Eszterházy Károly Főiskola Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara.
A középiskolások olyan problémákról kapnak ismereteket, melyekkel a tananyagban nem találkoznak. Fő témájuk a konfliktusok és békefolyamatok jelenléte a világban, így főként a történelem iránt érdeklődők számára hasznos a tábor. A főiskolásoknál a szóbeliség problémáira fektetik a hangsúlyt: az a cél, hogy a diákok tudják megfelelően használni a kommunikáció, az érveléstechnika, vagy a retorika eszközeit. A középiskolások a Dobó István Gimnáziumból és a Pásztorvölgyiből érkeznek, de jönnek gyerekek vidékről is.
A megnyitón Rázsi Botond alpolgármester beszámolt arról, hogy Eger a fiatalok városa, és nagyon sok lehetőségeket tartogat az itt élő, itt tanuló tehetséges fiatalok számára.
A tábor megvalósításához szükséges forrást pályázatok útján tudják előteremteni, a táborok összköltsége 2,7 millió forint.