Minden információ egy helyen

Információs irodát nyitott a Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület Egerszalókon. Az irodában az érdeklődők a település és környéke szálláshelyeivel, turisztikai látnivalóival, programjaival kapcsolatos információkat kaphatnak. A beruházás 22 millió forintból valósulhatott meg.

A Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület 2009-ben az egerszalóki, a demjéni és az egerszóláti önkormányzat kezdeményezésére jött létre. A szervezet célja, hogy az egymással szomszédos települések turisztikai attrakcióit, természeti csodáit, szálláshelyeit, és egyéb nevezetességeit fogja össze, és kínálja a bel-és külföldi turisták számára.
Az egyesület 2011-ben közel 46 millió forint uniós támogatást nyert, ennek keretében alakították ki azt az új irodát, amely a turisztikai információnyújtás mellett számos feladatot is ellát.
Az épületben ajándéktárgyakat és helyi termékeket (borokat, lekvárokat, mézeket) is vásárolhatnak majd a turisták. Az egyik helyiségben a helyi Hagyományőrző és Nyugdíjas klub tagjai rendeztek be egy régi szobát, amelyben tizenkilenc népi ruhába öltöztetett baba látható.
Tőgyi Gábor Egerszalók polgármestere szerint településük egyre vonzóbb a turisták körében,
a vendégéjszakák számát tekintve az országban a 20. helyet sikerült megszerezniük Az iroda működése remélhetőleg még inkább elősegíti a térség turizmusának fellendítését. Az önkormányzat örömmel ajánlotta fel az épületet a TDM Egyesület számára.
A vendégfogadó irodát Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke és Tőgyi Gábor polgármester ünnepélyes szalagátvágással közösen adták át.