Agria Vállalkozói Park

Áprilisban kezdődött a régi felnémeti OMYA-telephelyen, a Felsőtárkány felé vezető út mellett az épületek bontása. Az így felszabaduló területen, az Agria Vállalkozói Parkban húsz vállalkozás betelepítésére alkalmas gazdasági övezetet alakít ki a projektgazda EVAT. A 223 millió forintos, Európai Uniós pályázati forrásból megvalósuló beruházás várhatóan október végére készül el.

A terület belső részén áthaladó úgynevezett feltáró út alapja készül éppen. A régi épületek bontásából származó törmelék lassan elfogy, mivel ez az útalapba kerül. A telek város felé eső részén ez elkészült, most haladnak végig a területen.
Az épületek közül egyelőre a szolgáltató ház készül. A beruházást végző cég több váratlan akadályba is ütközött. Utólag is kellett a földből betonalapokat kiásni, illetve környezeti kárelhárítás miatt nem lehet minden régi épületet az eredeti határidőn belül elbontani, ezért az eredeti határidőhöz képest körülbelül csak két hónappal később, október végén lehet majd a területet átadni. Az új telephelyre, az Agria Vállalkozói Parkba ezután költözhetnek majd be a vállalkozások. Ezzel kapcsolatban a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint az EVAT honlapján olvashatnak bővebb tájékoztatót az érdeklődők.