15 éves a Dsida Jenő Baráti Kör

15 éves születésnapját ünnepelte hétvégén az egri Dsida Jenő Baráti Kör. A társaság alapvető célja Dsida költészetének kutatása, megismertetése, a megyei, és a határon túli irodalom hagyományainak ápolása.

1997-ben alakult meg a Dsida Jenő Baráti Kör négy fővel, ma már közel nyolcvan tagja van. Dr. Lisztóczky László irodalomtörténész, pedagógus, a baráti kör elnöke annak idején azért alapította meg a társaságot, hogy az akkor még kevésbé ismert erdélyi költőnek, Dsida Jenőnek emléket állítsanak, verseit megismertessék az olvasókkal.
Az eltelt évek alatt nemcsak Dsida költészetére, hanem a határon túli irodalom értékeire is ráirányították a figyelmet az egyesület tagjai. Fontosnak tartják, hogy aktívan részt vegyenek Heves megye kulturális életében, kiállításokat, előadásokat, könyvbemutatókat szervezzenek, és a Dsida-kutatás egyik meghatározó szellemi műhelyévé fejlődjenek.
Az ünnepségen köszöntötték az új tagokat és a születésnapjukat ünneplő régebbieket is, többek között Füzesy Magda beregszászi költőnőt, aki ma abban az emlékházban él, ahol Dsida Jenő 31 évesen meghalt. A város a költő gyermekkorának egyik színhelye volt.
A jubileumi ünnepséget a már hagyományos nyári találkozó programjaként Lisztóczky László kertjében tartották.