Július 26-án kezdődik a II. Országos Bárzenész Találkozó

Tehetségkutatóval indul a II. Országos Bárzenész Találkozó. A Trilla elnevezésű zenei versennyel az élőzene értékeire hívják fel a figyelmet a szervezők, de fontosnak tartják a műfaj népszerűsítését is. A bárzenészek kétnapos találkozóján egri művészeket is hallhat a közönség.

A mai kor zenei világában egyre kevesebb értéke van az élő zenének, vallja Gonda László, a bárzenei találkozó szervezője. Fontos lenne, hogy találjanak olyan tehetségeket, akik az igényes zene követőinek vallják magukat.
A kétnapos bárzenész találkozón nemcsak fővárosi, hanem helyi előadókat is hallhat majd a közönség, többek között Baráth Zoltánt, Dobó Katicát, Halmos Andrást. Eger önkormányzata fontosnak tartja az ilyen jellegű rendezvények támogatását, és azt, hogy az egri művészeknek minél több fellépési lehetőséget biztosítsanak.
A bevásárlóközpontban megrendezett verseny és a másnapi, érsekkerti gála mellett szakmai előadásokkal is várják az érdeklődőket, melynek helyszíne a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház lesz.