Felkészülés: Egri FC – Tatabánya 1-0

Ismét Pétervásárán és újra egy NB II-es csapat ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen az Egri FC csapata. A Tatabánya elleni találkozón Pavlov találatával 1-0-ra nyert az Eger. Legközelebb pénteken, Egerben a Nyíregyháza lesz az ellenfél.

Plotár Gyula, a Tatabánya pályaedzője dolgoztatja meg csapatát a kezdés előtt, vagyis az NB II Nyugati-csoportban szereplő élcsapatok közül ezúttal az elmúlt szezonban ötödik Komárom-Esztergom megyei együttes volt az ellenfél. Egri oldalon az előző nap Putnokon játszók és a kisebb sérülésekkel bajlódok, így Preklet és Németh kintről szemlélték a meccset. A Győrből érkező grúz válogatott Ganugrava viszont ismét játéklehetőséget kapott, mint ahogy az MTK-s kapus, Szatmári Zoltán is.
Kapura veszélyesebb volt a fehér mezes Eger, de egészen a második félidő közepéig nem esett gól. Helyzetekből viszont mindkét félidőben egyértelműen több volt egri oldalon. A 71. percben jobboldali akciót követően Hrisztov tette be a védőjéről leváló Pavlov elé a labdát, aki Dombait becsapva 5 méterről kilőtte a rövid felsőt. Ezzel nyert 1-0-ra az Eger, míg előző nap 4-2-re győztek Putnokon, az NB II-es újonc hazai csapat ellen.
A rutinos kapus, Szatmári esetében csak az a kérdés, hogy sikerül-e a klubjával megegyezni, hogy Egerbe jöjjön.
A Tatabánya nemrég kezdte a felkészülést. A másik NB I-es újonc MTK után az Eger elleni volt a második felkészülés mérkőzésük. Az új igazolások mellett öt próbajátékos lépett pályára
Az egriek a tervek szerinti utolsó előkészületi találkozójukon, pénteken 17 órától a szintén NB II-es Nyíregyházát fogadják a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban.

Az Eger 8. felkészülési mérkőzése
Pétervására, Bocsi Attila Sporttelep, 200 néző. 2012. július 18. Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Szigetvári Zsolt)
Egri FC – Duna FC Tatabánya (NB II. Nyugati-csoport 5. hely) 1-0 (0-0)
Pétervására, 200 néző. Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Szigetvári Zsolt)
Eger: Szatmári – Balog Zs., Katona A., Knakal, Piller – Pavlov, Albert Á., Ganugrava, Zvara (Kasza), Hrisztov – Horváth Z.
Tatabánya: Dombai (Gyulay) – Almási (Ribi), Izing, Böjte (Hegedűs N.), Szekér (Törtei) – Móri (Asztalos), Kovács I., Bakos Sz., Kiss Sz. (Nyilas), Csölle (Huszák) – Weitner (Vujović).
Gólszerző: Pavlov (71.)
Sárga lap: Hrisztov (74.), Horváth Z. (85.), ill. Kovács I. (74.)

Az Eger 7. felkészülési mérkőzése
Putnok VSE (NB III Mátra-csoport 1. hely) – Egri FC 2–4 (1–1)
Putnok, 300 néző. 2012. július 17. V: Kátai
Putnok: 1. félidő: Roza – Szögedi, Crisan, Mate, Tóth K. – Szabó Á., Zabos, Zimányi Á., Kerékgyártó – Monyók, Lipták.
2. félidő: Kakuk – Sebők, Bányai, Boczki, Zimányi A. – Illés, Bálint, Zsarnai, Ondó – Máté, Mészáros
Eger: Sztankó – Balog Zs. (Kasza), Katona A. (Zvara), Knakal, Piller(Hrisztov) – Stanislaw, Pavićević (Ganugrava), Dobrić (Albert Á.), Farkas Á. (Tanq) – Koós (Horváth Z.), Pisanjuk (Pavlov).
Gólszerzők: Monyók, Zsarnai, ill. Pisanjuk, Horváth Z., Pavlov, Piller.

Sérült: Debreceni Dávid, Romhányi Tamás
Új igazolások: Albert Ádám, Marcos Tanq (brazil), Németh Norbert, Michael Stanislaw (osztrák)
Próbajátékon: Ganugrava, Giorgi (grúz válogatott, Győri ETO), Szatmári Zoltán (MTK)
A korábbi próbajátékosoktól már elköszöntek!

A következő előkészületi mérkőzés:
2012. július 20., péntek, Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion
17:00 Egri FC – Nyíregyháza Spartacus FC (NB II. Keleti-csoport 7. hely)