MSZP: Új egészségpolitikát!

A jelenleg regnáló hatalom egészségügyi politikájával szemben alternatívát dolgoz ki az MSZP – jelentette be Sós Tamás, a párt országgyűlési képviselője. Tudják, hogy több pénz kell az ágazatra, és erre meg is találják a forrást – mondta Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter. Szerinte senki nem hitte, hogy a Fidesz ennyire magára hagyja majd az egészségügyet.

Sós Tamás szerint az elmúlt két évben romlottak a feltételek, a kormány nem kezeli súlyának megfelelően sem a járó-, sem a fekvőbeteg-ellátást. Arra is felhívta a figyelmet: nem történik semmi az előző, szocialista kormány alatt elnyert pályázatokkal, a gyöngyösi és az egri kórház fejlesztését célzókkal. Eger ötmilliárd forintra pályázott. Sós Tamás úgy fogalmazott: arra gondolni sem mer, hogy ezt az összeget esetleg nem hívják le, az viszont elég sokat elárul szerinte, hogy a megye két kiemelt egészségügyi fejlesztéséről nem hallják nyilatkozni a kormánypárti politikusokat.
Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter, a szocialista párt egészségpolitikai tanácsadó testületének vezetője szerint senki nem hitte, hogy a Fidesz ennyire magára hagyja az egészségügyet, amely így történetének talán legnagyobb válságába került.
Az ágazatból nagyon sok pénzt vontak ki, ennyit a Bokros-csomag idején sem – mondta Kökény Mihály. A pályát elhagyják a dolgozók, egyes szakmák elöregednek, a várólisták egyre hosszabbak, nő az ápolási és a patikadíj – sorolta. A baloldal már készül az egészségügy átalakítására. Tudják, hogy több pénz kell az egészségügyre – jelentette ki Kökény -, és ennek meg fogják találni a fedezetét.