Múlt a mában

Új koncepcióval jelentkezik a Történelmi Vigasságok rendezvénysorozat július 20. és 22. között. A korábbi évek autentikus megjelenítési módjával szemben idén a modern feldolgozások kerülnek előtérbe, amely lehetőséget ad rá, hogy fesztivál a fiatalabb közönséget is megszólítsa.

A múlt hagyományainak újraértelmezése, a műfaji megújulás, a folklórkincs elemeinek modern alkalmazása jellemzi az idei fesztivált. Az egri Történelmi Vigasságokra több új , csakis Egerhez kötődő produkció született.
Az Attraction Látványszínház feketeszínházi előadása is egri témára épül, a török hódoltság korába repítik vissza az érdeklődőket . A Kiégő Izzók Vizuális Csoport a középkori Eger hangulatát megidéző fényinstallációt készített.
A Babszem Jankó Gyermekszínház felnőttekkel szóló zenés vásári komédiával jelentkezik, a török vitéz és Dobó Katica találkozásának lehetséges variációit dolgozzák fel humorosan. A Török örökség című divatbemutatón Bulla Márta iparművész kollekciójában olyan – utcán is hordható – ruhákat csodálhatunk meg, amelyek ihletője a török viselet. A kicsiket gyermekelőadásokkal kézműves játszóházzal várják, a felnőtteket színpadi produkciók, koncertek szórakoztatják. A programok -a kézműves játszóház kivételével- ingyenesen látogathatók.