Felkészülés: Egri FC – Besztercebánya 3-2

Negyedik felkészülési mérkőzésén a szlovák első osztályú Besztercebányát fogadta Pétervásárán az Egri FC. Az Újpest elleni találkozóhoz hasonlóan itt is a vendégek vezettek 2-0-ra. Innen fordított és nyert 3-2-re az egri csapat.

A besztercebányaiak a bajnoki rajt előtti utolsó mérkőzésüket játszották az egriek ellen. Az első fordulóban az MTK-val az Európa Ligában döntetlent játszó Szenicéhez utaznak.
Az egrieknél a számtalan próbajátékos közül a negyedik előkészületi mérkőzésre heten maradtak. Újként a volt osztrák utánpótlás válogatott Michael Stanislaw kapott játéklehetőséget, míg Knakal, Dobrić és Balog pihenőt kapott. A kezdés az Újpest elleni mérkőzést idézte. A 16. percben Ferenčík szólóját még védte Bogdanovs, a kipattanó Slančíkhoz került, aki addig forgolódott, míg lövőhelyzethez jutott – 0-1. A 26. percben Némethet a 16-oson belül szabálytalanul választotta el a labdától Turňa, ezért járt a büntető. Farkas Ádám állt oda, de Boroš védett. A 37. percben Ferenčík csúnyán rátartott Németh lábára, Németh kézzel törlesztett, a játékvezető sárgát adott mindkét félnek. Bajnokin ez piros és minimum 3 meccses eltiltás. A második félidőben nyolc új játékos jött be a Duklánál. Az 54. percben az egri 16-os előtt szereztek labdát a vendégek. Felszabadítás helyett Augustín fordulásból egyből kilőtte a rövid oldalt az egri védelem asszisztálása mellett – 0-2. Négy perccel később a csereként beállt Hrisztov a 16-os sarkáról elegánsan ívelt a kint álló Budinský fölött a kapuba, 1-2. Az utolsó perceket a brazil Marcos Tanq megmozdulásai tették emlékezetessé. Először bedobás után, a behátráló védők közül, majd nem sokkal később Horváth Zoltán erőszakos játékának és önzetlen visszaadásának köszönhetően lőtte ki a rövid oldalt. Három perc alatt átvette a vezetést és meg is nyerte a meccset az Eger 3-2-re.
Az egriek – a tervek szerint – legközelebb szombaton, 11 órától már Egerben, a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban fogadják az NB II Nyugati-csoportban harmadik Gyirmót FC Győr csapatát.

Az Eger 4. felkészülési mérkőzése
Pétervására, Bocsi Attila Sporttelep, 150 néző. 2012. július 7. V.: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Varga Gábor)
Egri FC – FK Dukla Banska Bystrica (szlovák I. osztály, 9. hely) 3-2 (0-1)
Eger: Bogdanovs – Preklet, Indermitte (Hamouz), Katona A., Piller – Koós (Hrisztov), Stanislaw, Németh N. (Albert), Eszlátyi (Horváth Z.), Farkas Á. (Pavlov) – Pisanjuk (Tanq). Edzők: Simon Antal, Vojtekovszki Csaba
Dukla BB: Boroš (Budinský) – Turňa (Lupták), Podstavek, Pavlović, Savič (Pančík) – Brašeň (Johancsik), Faško, Považanec (Rejdovian), Hučko (Augustín) – Ferenčík (Matúš), Slančík (Hlinka). Edzők: Norbert Hrnčár, Richard Höger

Gólszerzők: Slančík /0-1/ 16., Augustín /0-2/ 54., Hrisztov /1-2/ 58., Tanq /2-2/ 83., Tanq /3-2/ 86.
Sárga lap: Németh N. (37.), ill. Ferenčík (37.), Matúš (82.)

Sérült: Debreceni Dávid, Romhányi Tamás, Čedomir Pavićević
Próbajátékon: Albert Ádám (Dunakanyar-Vác, NB II), Eszlátyi István (BKV Előre SC, NB II), Marcos Tanq (CA Cambé, Paraná 3. osztály, Brazília), Joel Indermitte (észt felnőtt és U19 válogatott, FC Viljandi, észt Meistriliiga), Marks Bogdanovs (kapus, lett, FK Jelgava, lett Virsliga), Németh Norbert (Budapest Honvéd FC, NB I), Michael Stanislaw (korábbi osztrák utánpótlás válogatott, SC Wiener Neustadt, osztrák Bundesliga)
A korábbi próbajátékosoktól már elköszöntek!

A következő előkészületi mérkőzés:
2012. július 14., szombat, Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion
11:00 Egri FC – Gyirmót FC Győr (NB II. Nyugati-csoport 3. hely)