Megyei közgyűlés

A jobbik szerint Szabó Róbert nemzetellenes és hazug, mert nem hozott létre a föld védelmére bizottságot. A közgyűlés elnöke demagógnak nevezte a jobbikos képviselő hozzászólását. Ezt leszámítva a megyei közgyűlés szinte vita nélkül zajlott. Elfogadták az elnöki beszámolót, a vagyongazdálkodási tervet, jóváhagyták a készülő országos területfejlesztési koncepció megyei fejezetét.

Napirend előtt több képviselő is kérdést tett föl Ormossy Attila rendőrfőkapitánynak. Ördög István, a Fidesz-KDNP frakció tagja azt kérdezte: lesz-e nyugalom az NB I-es meccseken Egerben. Két biztonsági bejárást már tartottak – számolt be a főkapitány -, sajnos kiderült, hogy a pálya nem alkalmas kiemelt kockázatú mérkőzések lejátszására. Sok munka és pénz kell, hogy a nézők nyugodtan élvezhessék a meccseket.
Ördög István külön is szólt a fociról. Egyrészt gratulált, hogy 26 év után a megyének ismét van élvonalbeli csapata, másrészt arra kérte a focirajongókat: segítsék az egri csapatot.
Szűcsné Major Ildikó jobbikos képviselő számon kérte az elnököt, hogy ígérete ellenére nem jött létre a magyar föld védelmére bizottság. Szerinte amit Szabó Róbert csinál nemzetellenes és hazug. Szabó Róbert fontosnak tartja az ügyet, ezért is kért fel külön tanácsnokot erre a feladatra. Az elnök a jobbikos képviselő hozzászólását demagógnak minősítette. Mint a középkori orvosok, a Jobbik mindent érvágással próbál kezelni – fogalmazott.
Elfogadta a közgyűlés az elnöki jelentést. Ebben többek között beszámol a közgyűlés elnöke arról, hogy megtette a feljelentést Sós Tamás volt közgyűlési elnök ellen bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt. Indítványozták a teljes vagyonának zár alá vételét is.
Szabó Róbertet delegálták határozatlan időre a megyei fejlesztési és képzési bizottságba, elfogadták a megyei önkormányzat közép-és hosszú távú vagyongazdálkodási tervét, jóváhagyták az új, készülő országos területfejlesztési koncepció megyei fejezetét.

Sós Tamás még áprilisban személyiségi jogi pert indított, azóta hamis vád miatt büntetőfeljelentést is tett – tájékoztatta a TV Egert a volt megyei elnök jogi képviselője.