Pillekő utcabútorokat készítettek a szalai gyerekek

Pillekőből készítettek a Szalában utcabútorokat. A gyerekek két napig ragasztottak, drótoztak, festettek, végül elégedettek voltak az eredménnyel. Közben a felnőttek kerekasztal-beszélgetést tartottak, a Szalai Környezetvédő és Ifjúsági Egyesület éves programját egyeztették azokkal a szervezetekkel, amelyekkel együtt fognak dolgozni.

A PET-palackból bútort is lehet készíteni, a Szalában a programnak ezt a részét a DNS Egyesület vezette. A gyerekek különféle formákat választottak; volt robot, polip, kacsa – kinek mi tetszett.
A kész pilleköveket másnap festették. A két nap alatt legalább száz – száztíz gyerek dolgozott kint. A programokat a tavasszal alakult Szalai Környezetvédő és Ifjúsági Egyesület szervezte.
Tervezik egy úgynevezett kamasztanya kialakítását, egy játékra és sportolásra alkalmas pályát képzeltek a Szalába. Ennek a helyét is megnézték. Hamarosan kezdődik a nyári napközi, júliusban táborozni viszik a gyerekeket, túrákat, vetélkedőket szerveznek majd nekik, indul a nyári korrepetálás is.
Csathó Csaba képviselő bejelentette: elindult a közmunkaprogram, az ötven emberből huszonkettő a Szalában lakik. Arról is tárgyaltak most, hogy legalább két hetet – húsz napot itt, ebben a városrészben fognak a közmunkások dolgozni.