A kerecsendi mezőőr esete – 2. rész

Több tanú újbóli meghallgatása miatt elnapolta az Egri Ügyészség a kerecsendi mezőőr ügyében folytatott tárgyalást. A hivatalos személyt azzal vádolják, hogy egy a település külterületén megütött egy fiatalkorút, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A mezőőr azt mondja, nem tett ilyet.

Május 17-én tartották az ügyben az első tárgyalást. Akkor a szabályos idézés ellenére nem jelent meg egy tanú. Előállíttatták, meghallgatására így most volt lehetőség. A tanú azt mondta: többen elindultak cseresznyéért kerékpárral, s a mezőőr a település külterületén megállította őket. A tanú elmondása szerint elment a helyszínről, s hallotta, hogy a fiatalkorú sértett azt kiáltja: ne bántsál! Ütést, bántalmazást nem látott. Másoktól hallotta, hogy megverték a sértettet. A kerecsendi mezőőr a szembesítéskor elmondta: nem ütött meg senkit, a tanú nem mond igazat.
A másnap készült szakvélemény szerint a fiatalkorú sértett 8 napon belül gyógyuló, egészségkárosodással nem járó sérüléssel fordult orvosszakértőhöz, melynek pontos keletkezése nem megállapítható.
Az ügyész további tanúk meghallgatását indítványozta, s mivel ennek a bíróság helyt adott, elnapolták a tárgyalást. Várhatóan szeptemberben folytatódik az ügy.