Épül Eger új arculata, hamarosan Kaláka Fesztivál

Eger új arculati megjelenése az egységet tükrözi, s ez a kulturális, idegenforgalmi szereplők mellett a helyi vállalkozásokat is segíti – jelentette ki Habis László polgármester. A városháza tájékoztatóján ismertették a 33. Kaláka Fesztivál részleteit is.

Az arculati változásról szólva Rázsi Botond alpolgármester elmondta: a megjelenéseket szabályozó kézikönyv első változata elkészült, s a jövőben minden városi cég, intézmény alkalmazni fogja, s a hivatal is ezt használja majd.
Habis László polgármester kifejtette: márkaépítés folyik, az értékes tartalmat, Egert védjegyként megjelenítő arculat a város kulturális, idegenforgalmi és gazdasági érdekeit egyaránt.
A tájékoztatón a 33. Kaláka Fesztiválról szólva Rosta Katalin fesztiváligazgató elmondta: Eger stabil helyszíne lesz a programnak, mely a diósgyőri várból költözött ide. Mint mondta: az új helyszín lehetőséget ad arra, hogy a fesztivál is megújuljon. A programba igyekeznek a város lakóit is bevonni. A Dobó tér és a vár lesznek a fő helyszínek, kiállítások, előadások, kirakodóvásár, filmvetítés, helyismereti játék és több más színes program kíséri a zenei produkciókat. A fesztiválon egri tehetségek is helyet kapnak. A vendégeknek több étterem ez alkalomra szóló Kaláka-menüvel kedveskedik.
Rosta Katalin elmondta még: sokat segít a város a szervezésben, s az engedélyező hatóságok is együttműködőek, így biztos lehet a program sikerében.
A Kaláka fesztivál június 29-én kezdődik, s három napon át tart.