Kétmilliárd forintos fejlesztés Demjénben

Eredményes európai uniós pályázatnak köszönhetően négycsillagos gyógy- és wellness hotel, valamint barlangfürdő épül Demjénben, a Gyógyvizek völgyében. A fejlesztés megvalósítását 767 millió forinttal támogatja az Európai Unió az Új Széchenyi Terv keretében. A beruházás célja, a barlangfürdő és a 168 férőhelyes szálloda révén a látogatók tartózkodási idejének növelése.

Kilencszáz millióért négycsillagos gyógy- és wellness hotel, egymilliárd forintért barlangfürdő épül Demjénben. A milliárdos beruházást hitelből és önerőből, illetve az Európai Unió által biztosított támogatásból végzi a tulajdonos cég- hangzott el a fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón. Fodor Géza, Demjén polgármestere szerint a beruházás nemcsak a fürdőnek, hanem a településnek is nagyobb hírnevet szerez. Arra kérte a befektetőket alkalmazzanak minél több helyi munkavállalót.
Dr. Nagy-Urbán Lujza, a Gyógyvizek Völgye TDM menedzsere ,a három település :Egerszalók, Demjén és Egerszólát összefogásának fontosságát emelte ki.
A 84 szobás, 168 férőhelyes szálloda két ütemben valósul meg.
A négy csillagos szálloda várhatóan augusztusra készül el, míg az egyedülálló barlangfürdő, amely többfajta szórakozási és wellness lehetőséget kínál, a jövő év végén nyílik meg.