Nemzetközi konferencia a fenntarthatóságról

„Fenntartható régió” címmel három napos nemzetközi tudományos konferencia kezdődött Egerben. Az Eszterházy Károly Főiskola Gazdaságtudományi Intézete által szervezett tanácskozáson magyar és külföldi előadók osztják meg egymással tapasztalataikat és kutatási eredményeiket a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban.

Az együttműködés és közös kutatómunka már tíz éve elkezdődött az amerikai egyetem és az európai kutatók között, egy az amerikai állam által támogatott projekt kapcsán. A partnerek minden második évben Floridában, míg a köztes években Európában szerveznek konferenciát a fenntartható fejlődés témakörében. Ezúttal Egerben gyűltek össze az amerikai, német, kínai, szingapúri, indiai, görög és szlovák és magyar résztvevők, hogy a fenntarthatóság regionális megvalósítási lehetőségeiről tanácskozzanak. Elhangzott: bár az Észak-magyarországi régió látnivalókban, történelmi emlékekben gazdag, de európai viszonylatban szegény régió.
A konferencián az innováció, az ökoturizmus, a vállalkozások társadalmi felelősségvállalása is szerepelt még témaként. A rendezvény nemzetközi jellege is bizonyítja, ma már a legtöbb fenntarthatóságra irányuló cselekvés átlép a határokon és egyre összetettebbé, komplexebbé válik.
A konferenciát kísérőrendezvények is színesítik, a résztevők megismerkednek az egri borokkal, ellátogatnak a Tisza-tavi Ökocentrumba és a Hortobágyra is. A tanácskozás június 9-én zárul.