61. Bornemissza Gergely ökölvívó emlékverseny

Az Egri Városi Sportiskola ökölvívó szakosztálya kilenc versenyzőt indított a saját rendezésű Bornemissza Gergely ökölvívó emlékversenyen. Közülük nyolcan érmes helyezést értek el. A szófiai korosztályos Európa-bajnokságra készülő Könnyű Richárd az aranyérem mellé a legtechnikásabb versenyző díját is elnyerte.

Az országos versenykiírásban is szereplő, háromnapos 61. Bornemissza Gergely ökölvívó emlékversenyre 44 egyesülettől több mint 170 nevezés érkezett. A serdülő és junior korosztály legjobbjai vonultak fel ezen a versenyen, köztük az Egri Városi Sportiskola legjobbjai, összesen kilencen. A szakosztályvezető Dorkó Péter elégedett lehet tanítványaival, hiszen aki elindult – egy kivételével – mind bekerült a legjobb négy közé, vagyis érmes helyen zárt. A junior 57 kg-os Könnyű Richárd magabiztosan menetelt a döntőig. Ott a kaposvári Hardi Barnabással került össze. Könnyűnek a harmadik menetre sikerült úgy megpuhítani ellenfelét, hogy még rá is számoltak. A döntőt egyhangú pontozással nyerte az egri versenyző.
Az egriek utolsó döntőse junior 75 kg-ban Szendrei Péter volt. A kékben látható friss egri igazolás a debreceni Kovács Zsoltot verte, így összesítésben 4 arany, 1 ezüst és 3 bronzéremmel zártak az EVSI öklözői a Bornemissza emlékversenyen. A folyamatos építkezés meghozta gyümölcsét, ma már nem csak az utánpótlás korosztályokban vannak válogatott egri versenyzők.
A Bornemissza emlékverseny legeredményesebb egyesülete a Debrecen lett, az egriek a negyedik helyen zártak. A június 22-én kezdődő szófiai korosztályos Európa-bajnokságra készülő Könnyű Richárd az aranyérem mellé még a legtechnikásabb versenyző díját is elnyerte.